La Rambla introducció

Rambla és una paraula d'origen àrab (rámla). Pot tenir dos significats relacionats entre ells; "llit de riu o torrent cobert de sorra" o "camí o carrer destinat al passeig obert sobre un antic llit de riu".

La Rambla

El primer dia vam començar el recorregut trobant-nos a la font de canaletes i ens hem fet una foto tot el grup perqué es una de les fonts mes significatives de barcelona. Com diu la dita "el que veu aigua d'aquesta font, sempre torna a barcelona".
La rambla avans era un riu . Te 5 diferents trams: Rambla de canaletes (perque esta a la font de canaletesm quan hi guanya el barça la gent va a celebrar-lo a la font de canaletes), Rambla dels estudis (perque hi ha molts estudis de tatuatjes), Rambla de les flors (perque, hi ha moltes parades de flors), Rambla Caputxins (perque hi ha un mosaic molt important) i Rambla Sta. Mònica.

La rambla te de llargada 2 km equivalent a 2000 metres. A la rambla hi ha molts mimos e imitadors que es guanyen la vida fent divertir als turistes perque li donin una mica de diners.
Em agafat el carrer de Pintor fortuny que va ser un gran pintor que ens portara als museus de
MACBA i CCCB.



La Boqueria



Esglesia del Carme





Per el carrer del Carme esta la esglesia de Betlem. Aquesta Esglesia es del estil Barroc, construida per els franciscans en el 1643. El interior de la iglesia es va cremar en el 1937, a causa de la Guerra Civil española.












Carrer de Portaferrisa

Al carrer de Portaferrisa, on podem veure un gran mosaic sobre unes fonts per veure aigua. Te un significat que diu: La Porta Ferriça era una de las puertas de la muralla de Barce lona, construida en el siglo XIII. La barra de hierro - una de las medidas longitudinales usadas en la ciudad - que se fijó en ella le dio nombre así como a la calle que conducía hasta a dicha puerta desde el centro de la ciudad antigua. En la calle puertaferrisa, se construyeron, a principios del siglo XVI, la Casa Gralla, bello edificio plateresco desaparecido al abrirse la calle del duque de la Victoria, y la Casa Pinós, del marqués de Barbará derruida también a mediados del siglo XIX. La construcción del palacio Moya, (hoy Comillas) en 1774 motivó el derribo de la antigua puerta.
Aixo ho possa en les plaques que hi ha assota del mosaic.




Més aball esta en el terra, la obra de cerámica diseñada per Joan Miró. Aquesta obra es diu "Pla de l'Os".






El Liceu



Aquest edifici es el teatre en actiu més antic y prestigios de la ciutat especialment es teatre d'opera, un dels millors del mon. Ha sigut escenari mes de 150 anys. Ha sigut símbol y lloc de trobada de la aristocracia y burguesía catalanes.







Plaza real


A través de un carreró arrivem a la Plaza Real. Les faroles son amb forma alegórica d'arbre, las va diseñar Antoni Gaudí y Cornet 1879. Son com uns canalobres. Las tres figuras mitológicas de la Plaza Real son "Les tres gracies" amb dos faroles. Eren dioses de la bellessa (Aglaya), júbilo (Eufrósine) y de festividades (Talía). Eren considerades filles de Zeus y Eurínome, ancara que també eren conegudes amb el nom de Dioniso y Afrodita.




La Universitat Pompeu Fabra (UPF). Barcelona te 88 universitats aproximadament.
Y al final de la Ramblas, més lluny de la Universitat, esta l'edifici de les "Drassanes".
Unes "drassanes" son un astiller, un establecimient al costat del mar o del riu on son fabricades y reparats els barixells. Els astillers de Barcelona son del segle XIII y perteneixen al estíl gótic.



















0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Copyright 2010 Crèdit 2010-g11
Lunax Free Premium Blogger™ template by Introblogger