Barri Gòtic

Santa Maria del mar i voltants

Pujant pel carrer de l'Argenteria, en els números 64-66, hi ha una placa que hi diu: Estant-se aquí ja escurat els últims dies, Joan Salvat Papasseit 1894-1924. De mare gitana, d’obrera estirp, de lleial nació, de dignitat poeta. El poble a un enemic ben noble en el centenari de la seva arribada al moll. Barcelona 1994. Al final del carrer vam sortir a l'església de Santa Maria del Mar

Santa Maria del Mar es va construir al s. XIV. Precisament hi ha un llibre molt famós que es titula “La catedral del mar” i fa referència a la construcció d’aquesta església i de l’època en la qual va ser construïda.

Donant la volta a l'església vam arribar al Fossar de les Moreres, a la inscripció hi diu: Al Fossar de les Moreres no s'hi enterra cap traïdor fins perdent nostres banderes, serà l'urna d'honor. Els màrtirs del 1714 eren els que van morir en defensa de les llibertats i constitucions de Catalunya. El peveter de la plaça es va inaugurar l'any 2001.




Al número 20 del carrer Montcada trobem el Palau Dalmases, d’estil barroc i construït sobre una edificació gòtica, abans seu d’Òmnium Cultural. Aquesta entitat és protectora de l’ensenyament de la llengua catalana, que actualment ha estat traslladada al carrer Diputació.

Al número 15 d’aquest mateix carrer hi ha un altre Palau, el de Berenguer d’Aguilar, seu de l’actual Museu Picasso. Hi vam entrar i vam veure la sala de les tines romanes. Aquestes tines les feien servir per guardar el gra.

Vam anar cap al carrer dels Assaonadors. Aquesta gent tenia com a funció fer saborós el menjar, amanir-lo, mitjançant ingredients culinaris. Segurament eren venedors d’espècies per condimentar el menjar.

Quan vam arribar al Palau de la Música aquesta joia del Modernisme català, però va estar bé.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Copyright 2010 Crèdit 2010-g11
Lunax Free Premium Blogger™ template by Introblogger